ITWatch

It-virksomheder fører selv an i forbrugskapløbet på it-ydelser

De danske it-selskaber bruger i snit over dobbelt så mange penge pr. medarbejder på it, som en gennemsnitlig dansk virksomhed.

Colourbox
Foto: Colourbox

Mens danske virksomheder med over ti ansatte i snit bruger 60.000 kr. på it pr. medarbejder, så blegner det tal nærmest sammenlignet med snittet hos de danske informations- og kommunikationsvirksomheder. Her bruger virksomhederne nemlig i snit 132.000 kr på it-udgifter.

Det skriver Version2 på baggrund af en analyse fra Danmarks Statistik over erhvervlivets udgifter til it og en historie fra mediet Lederidag.dk.

Analysen er baseret på tal fra 2016, hvor de danske virksomheder med over ti fuldtidsansatte samlet brugte 57,6 mia. kr. på it, hvilket var en stigning på seks pct. i forhold til 2015. Den største post i udgifterne udgøres af serviceydelser, som dækker over 27 mia. kr., mens softwaresalget steg mest med 17 pct.

"Jeg tror, at investeringerne vil stige endnu mere, når vi får tal fra 2017 og 2018. Intelligente produkter og services kræver software, og det er et område, mange virksomheder satser på," siger direktør i DI Digital Lars Frelle-Petersen, som kommentar på analysen.

Capnova investerer i aalborgensisk spiludvikler

Her er de nye medlemmer i TDC's bestyrelse

Skat skal udskifte it-systemer for op mod én milliard

Kapitalfond køber hurtigtvoksende it-konsulenter sammen med ledelsen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger