ITWatch

Skat skal udskifte it-systemer for op mod én milliard

En lang række af it-systemerne i Skat skal udskiftes i det, ministeriet kalder "en af de største it-udviklingsopgaver i staten nogensinde". Udskiftningen kan løbe op i omegnen af en mia. kr.

En ny toldforordning fra EU med navnet EUKT betyder nu, at det danske skattevæsen skal udskifte en lang række it-systemer. Oprindeligt var it-systemerne sat til at træde i kraft i 2020, men det er siden blevet udskudt til 2023.

Det skriver mediet Version2 på baggrund af et jobopslag, hvor det fremgår, at hele 25 it-systemer skal udskiftes.

"På toldområdet betyder EU's nye toldforordning (EUTK) væsentlige ændringer, der medfører udskiftning af hovedparten af den samlede it-portefølje på toldområdet, så medarbejderne i Toldstyrelsen kan arbejde effektivt og sikre korrekt toldprovenu, gode vilkår for erhvervslivet, sikkerhed ved vareimport samt generelt regel-compliance," lyder det i jobopslaget fra Udvikling og Forenkling i SKAT.

Af en investeringsplan fra 2016 fremgår det, at der forventes en investering på godt en mia. kr. i perioden 2017 til 2020, hvilket Skatteministeriet kalder "en af de største it-udviklingsopgaver i staten nogensinde".

Her er opgaverne for den nye digitaliseringsdirektør

Skatteministeriet henter chef til ny it-styrelse 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs