ITWatch

Google genovervejer sit samarbejde med Pentagon

Ansatte i Google er utrygge over militærets brug af selskabets teknologi til kunstig intelligens.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Googles samarbejde med Pentagon er under genovervejelse, efter at ansatte i Google har udvist utryghed ved militært brug af selskabets kunstige intelligensteknologi.

Det skriver Financial Times.

Sidste måned blev en kontrakt mellem Google og det amerikanske forsvarsministerium offentliggjort, der giver Pentagon mulighed for at bruge Googles cloud-baserede kunstige intelligensteknologi i forbindelse med brug af droner.

En anmodning om at afbryde samarbejdet med Pentagon - og med et løfte om ikke at udvikle teknologi til krigsførelse - går nu rundt blandt Googles ansatte.

"Googles unikke historie og dets motto "Vær ikke ond", samt dets direkte indflydelse på milliarder af brugere skiller Google ud," står der i anmodningen ifølge Financial Times.

Anmodningen advarer yderligere om, at et militært samarbejde kan skade Googles varemærke.

Samarbejdet mellem Pentagon og Google er en del af Project Maven.

/ritzau/FINANS

Amazon overhaler Google som næstmest værdifulde selskab i USA

Googles rivaler brokker sig over søgemaskinens nye system 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs