ITWatch

Fartglad direktør fylder kvadratmeter ud med medarbejdere og motorkøretøjer

Kedsomhed og en konkurs blev starten på den Aalborg-baserede it-virksomhed JCD. Det er 27 år siden i dag, hvor virksomheden tæller 70 ansatte og en del køretøjer.

Jørgen Bønsdorff, adm. direktør JCD. | Foto: PR/JCD

Jørgen Bønsdorff fik som 29-årig et tilbud, der skulle vise sig at blive afgørende for hans karriere. Han sad på det tidspunkt som konsulent i en mindre it-virksomhed.

"Jeg kedede mig grusomt, så da jeg fik tilbudt en stilling som it-chef i en større dansk koncern, slog jeg til," siger han.

Den større danske koncern var Dansk Cater - et holdingselskab for en række selvstændige selskaber, der sælger og distribuerer fødevarer og nonfood-artikler til landets professionelle køkkener. 

Da den it-virksomhed Jørgen Bønsdorff tidligere havde været ansat i, kort tid efter gik konkurs, fik han den idé at hente de tre-fire bedste medarbejdere til koncernen.

Det blev starten på JCD, som oprindeligt startede som it-afdeling i Dansk Cater, men efter et par år og en voldsom vækst blev et selvstændigt selskab i 1991 med Jørgen Bønsdorff som adm. direktør.

JCD er i dag datterselskab af Cater-koncernen, som ejer 51 pct. af aktierne, mens medarbejderne ejer de resterende 49 pct.

Jørgen Bønsdorff er i dag aktionær i både Eurocater og JCD A/S.

Vil være bedre frem for bredere

JCD er et it-udviklingshus, der arbejder med Microsoft Dynamics, it-infrastruktur, web & grafik, hosting, alarm og overvågning. 

Overordnet set er virksomheden delt op i tre områder: Dynamics ERP, infrastruktur og web & grafik. 

I alt er der omkring 70 medarbejdere, som tæller specialister, it-arkitekter, udviklere og designere. Fem sidder på Sjælland, mens de resterende befinder sig på hovedkontoret i Aalborg. Virksomheden omsatte ifølge seneste regnskab for 65 mio. kr. ligeligt fordelt mellem hardware og konsulenttimer.

Direktøren pointerer, at JCD's force er, at de løser stort set al it-teknologi til erhverv.

Virksomheden har særligt fokus på at blive endnu dybere på sine fem hovedområder.

"Vi vil helst ikke blive for brede, hellere dygtigere," siger Jørgen Bønsdorff.

JCD's typiske kunder er alt fra tre-fire brugere til 800 brugere, og særligt logistikløsninger, større web-løsninger, ejendomsadministration, kasse-/POS-løsninger og kursusadministration tæller blandt opgaverne.

Blandet baggrund

Jørgen Bønsdorffs baggrund er oprindeligt en uddannelse fra Handelshøjskolen, hvor han fandt ud af, at han "egentligt var ret god til det der EDB."

"Da jeg afsluttede HH, blev jeg headhuntet som it-konsulent. Her fik jeg træning i forskellige tekniske it-områder," siger han. 

Salgschefen blev afskediget, og jeg fik stillingen i stedet. Så jeg er faktisk aldrig blevet udlært.

Jørgen Bønsdorff, adm. direktør, JCD.
Han blev oplært i bogholderi, teknik og salg og skulle ifølge uddannelsesplanen også have et halvt år i produktionen i virksomheden.

"Det nåede jeg aldrig. Salgschefen blev afskediget, og jeg fik stillingen i stedet. Så jeg er faktisk aldrig blevet udlært," siger han.

Han har derfor selv stykket sin ledelsesmæssige stil sammen hen ad vejen, og skal han sætte ord på den, lyder det da også, at "den er blandet."

Fiat 500 og Ducati som støjlag

Planen fremadrettet lyder, at mange af virksomhedens produkter skal laves om til cloud-baserede løsninger.

"Der er ikke brug for udviklingstimer i samme omfang som tidligere, så vi sadler lidt om, og laver flere færdige moduler og løsninger - de fleste i skyen," siger Jørgen Bønsdorff.

Derudover lyder fremtidsudsigten at vokse organisk, for direktøren har en målsætning.

Jeg har en idé om, at vi skal udfylde vores 2500 kvm., så på ønskesedlen står der 20 ansatte mere inden for tre-fire år.

Jørgen Bønsdorff, adm. direktør, JCD.
"Jeg har en idé om, at vi skal udfylde vores 2500 kvm., så på ønskesedlen står der 20 ansatte mere inden for tre-fire år," siger han.

Inden da fylder han dog de mange kvadratmeter ud på anden vis.

JCD huser nemlig intet mindre end en Gammel Ford Popular, en Fiat 500, en Ducati motorcykel og en Vespa motorcykel. I naturlig størrelse vel at mærke, for ifølge Jørgen Bønsdorff, så fungerer de både som støjlag, ligesom de bidrager til et uformelt arbejdsmiljø.

Derudover har han et ømt punkt for biler, særligt de hurtige af slagsen. Så hvor andre springer på cyklen eller i løbeskoene, sætter han sig bag rattet i sin fritid. 

"Selvom det ikke er maratonløb, så skal man holde sig i form til det," siger direktøren, der har kørt racerløb i seks-syv år.

Tidligere mediemand styrer teleselskab med principper om nærhed og hurtighed 

Visma-direktør: Opkøb af E-conomic er et højdepunkt i min karriere 

Ditmer-direktør: Vi vil have kunden på skødet 

Tidligere it-direktør bliver iværksætter: Det er at stille sig helt ud på vippen 

Mere fra ITWatch

Wingmen Solutions opkøber dansk virksomhed

Infrastruktur-selskabet Wingmen Solutions laver nu sit første opkøb efter at være blevet en del af nyt europæisk netværk sammen med hollandske Avit Group og investeringsfonden Quadrum Capital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs