ITWatch

Sygehus skulle have fastnettelefoner, men det fik direktør forhindret

Version2 beskriver en sygehusdirektør, der på egen hånd fik "smuglet" mobiltelefoner ind i modernisering af nye sygehuse.

Han siger selv, at han tog røven på it-folkene, og han undrer sig over, at det var ham, der skulle være fremsynet - ikke it-folkene. Sådan beskriver Claes Brylle Hallqvist, der er vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, opbygningen og ombygningen af de to hospitaler for sammenlagt 4,8 mia. kr.

Det skriver Version2.

Han forklarer, at it-folk har stillet sig i vejen for indførelsen af moderne it. Det er, skriver Version2, hverdagsteknologier som mobiltelefoni, internet, wifi, Facebook og streaming, som kan spare hospitalerne for penge.

I stedet tyer de til fastnettelefoner, der koster 1500 kr. per telefonstik, inklusive rør og ledninger. Pengene kunne i stedet bruges til smartphones andre steder i organisatiionen.

"Når vi skal have mobiltelefoner ind, opfinder jeg et sengeregisteringsprogram. Så fik jeg 115 Iphones ud til portørerne, nederst i organisationen,« fortalte han i følge mediet på It-Branchens Lederdøgn i Nyborg.

Han måtte modbevise, at mobiltelefoner ikke virkede på et hospital, men det gjorde de, viste det sig, forklarer han.

Rigsrevisionen har øjnene rettet mod Sundhedsplatformen

NNIT gentager kritik efter tabt udbud

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger