ITWatch

Kodepirater får kontor på Fyn

Efter at have fået 1200 børn til at kode har Coding Pirates fået kontor på Fyn.

Foto: Colourbox

Coding Pirates, foreningen der skal få børn og unge til at kode, har på fire år fået 1200 medlemmer.

Nu har piraterne placeret deres landssekretariat i Odense, hvor Erhvervsakademiet Lillebælt har stillet lokaler til rådighed, skriver de i en meddelelse.

"De fysiske rammer giver mulighed for at udvikle foreningen nationalt, men det vil også få en positiv effekt på Fyn," hedder det.

"Vi skal naturligvis servicere hele landet, men jeg forventer, at vi kommer til at udvikle os meget i Odense. Der er planer om flere afdelinger, et stort "game-jam" i november sammen med andre institutioner, og vi vil generelt forsøge at skabe et højere aktivitetsniveau på Fyn," siger sekretariatschef Brian Lindskov Larsen.

Det var by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), der satte Coding Pirates erhvervsakademiet og senere fik dem ind i eSportsnetværket. Rådmanden glæder sig over, at samarbejdet er blevet til virkelighed:
"Det er vigtigt for Odense, at vi hører til blandt de bedste, når det drejer sig om IT og teknologi, og her passer Coding Pirates og EAL rigtig godt sammen. De er med til at sikre fødekæden af dygtige, kreative og engagerede unge til vores virksomheder, så jeg ser frem til at følge udviklingen."

Borgmester skyder programmering i folkeskolen i gang 

Tre danske piger vinder international programmeringskonkurrence 

Mere fra ITWatch

3 har kurs mod 1,5 mio. kunder

Teleselskabet 3 og datterselskabet Oister kom ud af fjerde kvartal med med omsætningsfremgang og kundetilvækst. (Opdateres)

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs