ITWatch

Tre danske piger vinder international programmeringskonkurrence

Tre 11-årige piger har vundet førstepræmien i en global programmeringskonkurrence, der er blevet afholdt af it-virksomheden DXC Technology.

De tre danske vindere af den internationale programmeringskonkurrence DXC Codes, Jivina, Maya og Nicole. | Foto: PR

Vinderne af en stor international programmeringskonkurrence for skolebørn mellem 10 og 13 år blev tre danske piger.

Konkurrencen blev søsat af it-virksomheden DXC Technology, det tidligere CSC, i januar måned, og i alt har 1700 skolebørn deltaget verden over. Det skriver DXC Technology i en pressemeddelelse. 

Konkurrencen er et tiltag fra DXC Technologys side, der har til formål at promovere it-kundskaber i folkeskolen, og opgaven lød at udvikle et adventure-spil. De tre danske piger Jivina, Maya og Nicole gik i foråret videre i den danske konkurrence og vandt i går den internationale med deres spil "The Little Big Smoky."

Hos DXC Technology glæder Jørgen Jakobsen, der er vice president i Norden hos DXC, sig over, at det er tre danskere, der vinder, ud af i alt 575 internationale deltagende hold.

"Det viser, at vi i Danmark har stærke kompetencer, hvis vi sørger for at skabe de rette rammer og læringsmiljøer for it-fagene allerede i folkeskolen," siger han i meddelelsen.

Målet med konkurrencen lød at vække børns interesse for it og naturvidenskab, teknologi, ingeniørfagene og matematik.

"Det er nemlig afgørende, at vi i højere grad får styrket disse fag, hvis Danmark fortsat skal være blandt de digitale frontløbere," siger han videre.

Førstepræmien var GoPro kameraer, Night vision Goggles, og Cubelet 20.

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs