ITWatch

Offentlige it-løsninger skal opprioritere brugervenlighed

Brugervenlighed står ikke ligefrem øverst på listen, når det offentlige udvikler og lancerer digtale selvbetjeningsløsninger til erhvervslivet.

Foto: Colourbox

Kravene til brugervenlighed skal skærpes, når det kommer til det offentliges digitale selvbetjeningsløsninger, og brugerne, altså virksomhederne, skal tages med på råd, da det i sidste ende er dem, som kommer til at lide under ilde udtænkte systemer.

Det skriver Karsten Mølgaard jensen, adm. direktør i a-kassen Ase og medlem af Virksomhedsforum i et debatindlæg på Finans.

Han argumenterer for, at virksomhederne tages med på råd, når det offentlige udvikler nye, stor it-projekter eller ændrer i allerede eksisterende systemer, da eventuelle problemer efter implementeringen i højere grad går ud over virksomhederne end det offentlige. En løsning, som ikke er brugervenlig er ikke forenelig med god forvaltningsskik lyder det.

"Digital selvbetjening er en nødvendighed for at drive virksomhed i Danmark. I alt findes cirka 1.600 digitale selvbetjeningsløsninger rettet mod virksomheder. Nogle løsninger berører alle typer virksomheder eksempelvis Digital Post, NemID, indberetning af moms, mens andre som Nemrefusion, hvor der blandt andet søges om refusion af dagpenge alene retter sig mod virksomheder med ansatte," lyder det i debatindlægget som kommentar til de mange løsninger, danske virksomheder skal forholde sig till.

Et andet kritikpunkt går på, at de mange systemer ikke taler sammen, hvilket overlader det til den enkelte bruger at agere bindeled mellem forskellige offentlige instanser - det betyder i sidste ende øget besvær og udgifter for virksomhederne, lyder det i indlægget.

ITB langer kraftigt ud efter det offentlige i sikkerhedssager

Forsker advarer om mangelfuld datakontrol

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger