ITWatch

Digitaliseringsstyrelsen foretager hemmelige ændringer i MitID

Efter omfattende kritik af sikkerheden i MitID foretager digitaliseringsstyrelsen nu ændringer i løsningen, men de vil ikke sætte ord på, hvilke ændringer der bliver foretaget.

Foto: Jens Dresling

Digitaliseringsstyrelsen foretager ændringer i MitID efter omfattende kritik af sikkerheden, skriver mediet Version2.

Version2 har i flere artikler beskrevet, hvordan mediet har forsøgt at gætte sig til brugernavne og på den måde foretage en anmodning om, at en MitID-bruger skal logge ind på appen.

MitID kræver ikke noget password, hvor det er teoretisk muligt at hacke brugere blot ved at kende deres brugernavn. Alternativt kan man forespørge så mange gange på brugernavnet, at brugerne ender med at blive blokeret.

Derfor foretager Digitaliseringsstyrelsen nu ændringer i løsningen, men i et mailsvar til Version2 vil styrelsen ikke oplyse, hvordan man yderligere sikre løsning, kun sige, at ”de beskyttelsesmekanismer, som findes i MitID, forhindrer storskala-angreb.”

Medie: Simpelt hack kan blokere MitID

Afgående Nets-topchef bliver den sidste: ”Det var klart for alle at det var en midlertidig løsning”

Sikkerhedsfirma: Der er en bagside af medaljen som digitalt foregangsland

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs