ITWatch

Skats it-systemer skaber bøvl for bilforhandlere

Et it-system under Motorstyrelsen kan ikke håndtere nye registreringsafgifter, og derfor må bilforhandlerne selv punge ud for at dække differencen.

Foto: Simon Fals

Skats it-systemer kan først om nogle måneder håndtere opkrævningen af den nye registreringsafgift på el- og hybridbiler og indtil da må bilforhandlerne selv punge ud, skriver Berlingske.

Problemet bunder i, at it-systemerne er indstillet til at håndtere en planlagt stor stigning i registreringsafgifterne, men før jul besluttede et politisk flertal at fortsætte med meget lave afgifter på grønne biler. It-systemerne vil dog først være opdateret 1. juni, så indtil da skal bilforhandlerne betale differencen på den registreringsafgift, som kunden betaler, og den, som fremgår af it-systemet.

For bilen Ford Kuga plug-in-hybrid er der en forskel på 130.000 kr., da kunderne skal betale 20.000 kr. i registreringsafgift, mens it-systemet er indstillet på en afgift på 150.000 kr. 

I en mail fortæller skatteminister Morten Bødskov, at man ikke kunne begynde at lægge de nye forudsætninger ind i it-systemerne, før der var en politisk aftale på plads, og at bilforhandlerne kan forvente at få tilbagebetalt sine udlæg inden årets udgang.

Minister udpeger nye medlemmer til Skats it-tilsyn

Skattevæsenet klar med nyt udbud til en kvart milliard 

Mere fra ITWatch

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs