Regning for smittestop-app vokser med 1,4 mio. kr.

Netcompany skal fortsat drifte og vedligeholde smittestop-appen i første kvartal af 2021, imens man finder vinder af nyt udbud. Det vil koste omkring 1,4 mio. kr., fortæller Sundheds- og Ældreministeriet.
Foto: Maria Oien Watch Medier
Foto: Maria Oien Watch Medier

Det kommer til at koste omkring 1,4 mio. kr. at drifte og vedligeholde den danske smittestop-app i første kvartal af 2021.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet til ITWatch.

I mandags fortalte ministeriet, at man vil sende opgaverne med at videreudvikle, drifte og vedligeholde appen i udbud. Det gør man, da kontrakten med Netcompany, som har udviklet smittestop-appen, udløber til nytår og kun kan forlænges i tre måneder.

Prisen for drift og vedligeholdelsen i den periode bliver altså cirka 1,4 mio. kr., hvilket betyder, at den samlede pris løber op på omkring 36,4 mio. kr. Ministeriet fortæller dog, at der muligvis vil komme flere udgifter til appen i løbet af første kvartal.

"Dertil kan der komme større videreudviklingstiltag, som afhænger af politiske ønsker til videreudvikling i appen, og det kan give en udgift, som ikke er kendt i dag," skriver ministeriet.

Det vides endnu ikke, hvor stor en værdi det nye udbud vil have, og man kender derfor på nuværende tidspunkt ikke den endelige regning for appen.

161 testet positiv efter app-besked

Smittestop-appen fungerer som et varslingssystem, hvor man får en notifikation, hvis man har været tæt på en smittet med covid-19. Appen er blevet downloadet 1,8 mio. gange. Man ved dog ikke, hvor mange der har appen aktiv på deres smartphone på grund af løsningens privatlivsindstillinger.

De nyeste viser, at omkring 25.000 danskere har booket test på grund af appen, og ud af dem er 161 testet positiv.

"Det skal bemærkes, at disse tal kun er en indikation på antallet af udsendte beskeder om smitterisiko fra appen. De faktiske tal forventes at være noget højere, idet det er baseret på spørgeskemadata fra coronaprover.dk, hvor svarprocenten er cirka 50 pct., og borgere der testes ved mobile testenheder ikke svarer på spørgeskemaet," påpeger Sundheds- og Ældreministeriet.

Ministeriet fortæller, at man har en forventning om, at smittestop-appen i den kommende tid "kan bidrage til at opspore flere skjulte smittekæder."

Appen skal bruges så længe, at det er relevant i forbindelse med covid-19, lyder det.

"Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at forudse, hvor lang tid det bliver, hvilket den kommende kontrakt skal tage højde for," skriver ministeriet.

Smittestop-app skal sendes i udbud

Regningen for smittestop-app stiger  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også