ITWatch

Regningen for smittestop-app stiger

Regeringen har bedt Finansudvalget om yderligere 12 mio. kr. til den danske smittestop-app, skriver Berlingske.

Foto: Maria Oien Watch Medier

Regningen for den danske smittestop-app stiger endnu engang, skriver Berlingske.

Ifølge en aktindsigt har regeringen anmodet Finansudvalget om yderligere 12 mio. kr. til smittestop-appen, hvilket sender den samlede regning op på 31,8 mio. kr.

I første omgang var planen, at appen skulle koste 10 mio. kr., hvorefter at budgettet steg til 20 mio. kr. Nu skal yderligere godt 6 mio. kr. gå til videreudvikling af appen, mens 5 mio. kr. ekstra skal gå til kommunikation, lyder det.

"Partierne bag den politiske aftale om smittestop-appen har siden lanceringen bakket op om, at appen skal videreudvikles til at udveksle notifikationer om smitterisiko på tværs af landegrænser. Derudover ønsker regeringen, at der informeres bredt om appen i form af kampagner over efteråret. Det skyldes, at smittestop-appen er et vigtigt redskab i smitteopsporingen," skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en e-mail til Berlingske.

Dansk smittestop-app skal kobles på europæisk samarbejde

App laves om efter fejl: Flere skal have besked om smitte 

Mere fra ITWatch

Itm8 får nye ejere i stor handel

Kapitalfonden Axcel har købt it-virksomheden Itm8 i, hvad der ifølge Børsen er kapitalfondens største opkøb til dato. Partner erkender, at der er tale om en stor mundfuld.

Freelance it-konsulenthus lander rekordresultat

IT-konsulenthus landede i 2021 en omsætning på 618 mio. kr., og det er ny rekord for freelance-konsulenthuset. Usikkerheden i verden i forbindelse med pandemien og konflikten i Ukraine har haft positiv indvirkning på selskabets resultat, ifølge selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs