ITWatch

Serum-instituttet om slettede mails: Man starter jagten på mails hos mest centrale medarbejdere

Sunhedsdatastyrelsens meddelelse om, at man har slettet alle sendte mails fra blandt andet Statens Serum Institut fra coronakrisen vækker politisk vrede.Nu forklarer Serum-institutet kortfattet om, hvordan man går til jagten på de slettede mails.

Foto: Jonas Olufson

Et ukendt antal mails fra coronakrisen og tiden før er slettet. Det meddelelte Sundhedsdatastyrelsen i går, som ITWatch kunne fortælle.

Sletningen kan forhindre indsigten i korrespondancen mellem myndigheder i den formentlig største akutte krise herhjemme, nemlig coronakrisen, for en af de myndigheder, der har mistet alle sendte mails, er Statens Serum Institut, der er blandt de ramte myndigheder.

Seruminstituttet er en central spiller i coronakrisen, repræsenteret af den efterhånden landskendte direktør Kåre Mølbak. I et kortfattet skriftligt svar fra Seruminstituttet forklarer vicedirektør i Seruminstituttet Ole Jensen overfor ITWatch nu, hvordan jagten på de slettede mails vil forløbe.

Sundhedsdatastyrelsen forklarede igår, at man vil jagte mails hos modtagere af mails fra instituttet, men at det betød, at man var afhængig af, at de ikke var slettet hos modtageren.

I et svar på skrift hedder det videre fra Ole Jensen:

"Som det fremgår af nyheden, vil Sundhedsdatastyrelsen søge at genskabe ”De fleste interne mails samt eksterne mails, der har haft en intern modtager på modtagerlisten," skriver Ole Jensen.

Han forklarer, at man med andre ord vil udarbejde et script, der søger i interne modtageres mails og sender dem tilbage til afsenderen.

"Som jeg forstå det, vil man starte med at gøre dette for de mest centrale medarbejdere og tidsmæssigt tilbage til årsskiftet, hvilket så kan udvides både i antallet af medarbejdere og tidsperiode efterfølgende."

Han henviser tilbage til Sundhedsdatastyrelsen for den nærmere tidshorisont for manøvren.

Jura-professor om slettede e-mails: "Det er et kæmpe problem"

"Vi kommer til at kontakte modtagerne af mails og få dem til at sende den tilbage"

Sundhedsdatastyrelsen har slettet alle sendte mails fra coronakrisen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger