ITWatch

Løbende læk fra Aula siden oktober

Kommunerne har indrapporteret en række læk i forbindelse med en opdatering af Aula. I alt har der siden platformens start været 165 læk, fortæller fagbladet Folkeskolen.

Kommunerne skal indberette til Datatilsynet, hvis de oplever læk af personfølsomme oplysninger. | Foto: Datatilsynet PR

165 potentielle læk af personfølsomme oplysninger har der været, siden Aula blev sendt i luften i oktober sidste år, skriver fagbladet Folkeskolen, der har søgt aktindsigt hos Datatilsynet.

Blandt andet har 64 kommuner indrapporteret til Datatilsynet, at oplysninger om forældremyndighed er blevet lækket i forbindelse med en opdatering af Aula i starten af februar, skriver fagbladet.

"Der er tale om en regulær udviklerfejl. Et databrud i klassisk forstand. Der skulle foretages en ændring i Aula, og i den forbindelse bliver der ikke tjekket af, at forældremyndighedsboksen kun skal vises for lærere," siger Frank Stjerne, som er driftsansvarlig i Kombit, til mediet.

Han fortæller videre, at da Kombit blev opmærksom på problemet, blev der lukket ned for brugernes adgang, og siden har man indført automatiserede tests af systemet, så noget lignende ikke sker igen.

Aula kører igen med normal drift efter nedbrud

Kombit gør klar til næste Aula-udrulning i efteråret 2020

Mere fra ITWatch

TDC-netværk kører igen

Et længerevarende nedbrud lammede torsdag kunder på TDC Nets mobilnetværk - samt kunder fra andre teleselskaber, der ikke kunne komme i kontakt med TDC-kunder. Nu fungerer det igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs