ITWatch

Kombit gør klar til næste Aula-udrulning i efteråret 2020

I oktober næste år bliver dagtilbud en del af Aula-løsningen. I første omgang går fire pilotkommuner i gang med at tage it-løsningen i brug til maj. (Opdateret)

Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Artiklen er opdateret med uddybende citater fra Kombit.

I oktober gik it-løsningen Aula i luften på skoler i flertallet af landets kommuner. Efter planen bliver det samme tilfældet for dagtilbud et år senere. Aula bliver udrullet til dagtilbuddene i oktober 2020, oplyser kommunernes it-fællesskab Kombit, der er ansvarlig for løsningen.

"Aula-projektet har nu udarbejdet en ny plan for ibrugtagningen af Aula i dagtilbud. I planlægningen er der taget udgangspunkt i erfaringerne fra implementeringen på skoleområdet," lyder det fra Kombit i en pressemeddelelse.

Som led i udrulningsplanerne har Aula-projektet fokus på, at kommunerne får mulighed for at etablere UNI-Login medarbejdere og forældre på dagtilbudsområdet. Derudover er der afsat tid til at it-systemet tilpasses kommunernes administrative dagtilbudsløsninger, fremgår det af meddelelsen.

I første omgang bliver Aula taget i brug af de fire pilotkommuner Gladsaxe, Næstved, Esbjerg og Silkeborg til maj næste år. Med undtagelse af København kommer alle kommuner til benytte Aula på dagtilbudsområdet. Og pressechef i Kombit, Henrik Kirkeskov, fortæller, at arbejdet i pilotkommunerne allerede er i gang.

"Processen med de fire pilotkommuner er i fuld gang. Vi afholdte opstartsseminar med piloterne i slutningen af november og har så sent i dag holdt statusmøde med alle fire kommuner," skriver han i en mail til ITWatch og fortsætter:

"Forud for ibrugtagningen i maj, er der naturligvis en række forberedende opgaver, der skal løses fra januar og frem. Det drejer sig bl.a. om tilpasninger til de kommunale systemer, udarbejdelse af anvendelsesstrategier, planlægning af uddannelse og forberedelse af supportorganisation."

Aula er årets højdespringer i danske Google-søgninger 

Skoleintra-ejer solgt til finsk selskab

Aula er blevet brugt til trusler mod skoler 16 gange 

Mere fra ITWatch

Mit.dk er et "udstillingsvindue" for Netcompany

Netcompanys visningsklient til Digital Post, Mit.dk, ”fylder meget lidt” i seneste regnskab. Tjenesten skal mere ses som ”et udstillingsvindue for resten af Europa”, lyder det fra Netcompanys direktør, André Rogaczewski.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs