ITWatch

Nye it-løsninger kan give enklere skatteregler

Skattevæsenets udskiftninger af gamle it-systemer kan føre til enklere regler på området, lyder det fra skatteminister Morten Bødskov (S).

Skatteminister Morten Bødskov (S). | Foto: Jens Dresling

I takt med at skattevæsenet siger farvel til en lang række gamle it-løsninger og skifter til nye systemer, bliver skattereglerne også forenklet. Sådan lyder forventningen fra skatteminister Morten Bødskov (S).

Det skriver Berlingske.

"Over de kommende to årtier skal vi nybygge store dele af person- og erhvervssystemerne. Det er en kærkommen mulighed for at se på, hvordan vores skattesystem er skruet sammen og virker. Derfor forventer jeg også, at vi kommer til at gennemføre forenkling af den lovgivning, systemerne understøtter," lyder det i en skriftlig udtalelse fra Morten Bødskov til Berlingske.

Skattevæsenet står overfor at skulle udskifte 70 gamle it-systemer. I den forbindelse bør man ifølge det såkaldte Legacy-udvalg samtidig gøre lovgivningen på området mindre kompleks og mere digitaliseringsklar.

Behovet for forenkling af regler møder opbakning fra direktør i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, Andreas Berggreen, der samtidig peger på, at det er op til politikerne at bestemme over skattelovgivningen.

Udgifter til nye ejendomsvurderinger løber løbsk 

Opposition: Vi fik intet at vide om forsinket boligskattesystem

Kritik preller af på minister i sag om skattevæsnets it-kaos 

Mere fra ITWatch

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs