ITWatch

Opposition: Vi fik intet at vide om forsinket boligskattesystem

Oppositionen blev først orienteret om udskydelsen af boligskattesystemet kort før et pressemøde om sagen.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm. | Foto: Philip Davali//

I et brev til Skattestyrelsen 27. august konkluderer Statens it-råd, at tidsplanen for indførelsen af de nye ejendomsvurderinger og opkrævningen af nye boligskatter har været "helt urealistisk".

Alligevel blev forligskredsen først orienteret om forsinkelsen af skatteminister Morten Bødskov kort før et pressemøde 24. oktober. 

Derfor er Morten Bødskov torsdag i samråd for redegøre for, hvorfor partierne først blev orienteret om forsinkelsen to måneder senere.

"Ministeren har vidst det i to måneder uden at fortælle os om det. Vi mener, at man bør underrette Folketinget, når der sker noget så graverende, der har betydning for så mange mennesker," siger Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm. 

"Vi er ret bekymrede over informationsniveauet, og vi er bekymrede over, hvorfor ministeren har siddet på den her information uden at orientere forligskredsen," siger hun.

Nyt eftersyn

Da Morten Bødskov overtog Skatteministeriet fra sin forgænger Karsten Lauritzen (V), satte han et eftersyn af skattevæsnets it-systemer i gang. 

Det var resultatet af det eftersyn, som regeringen præsenterede på et pressemøde den 24. oktober. Her lød det også, at regeringen vil afsætte 1,7 milliarder kroner allerede i 2020 til yderligere genopretning af skattevæsnet.

Morten Bødskov pointerer, at regeringen ikke har haft en intention om at skjule noget. 

"Jeg synes ikke, at man kan fremlægge et problem uden at have et svar på problemet. Når man sidder med så store problemer, så skal man jo også finde ud af finansieringen og betalingen af regningen," siger ministeren.

"Set med mine briller er den her øvelse lige efter bogen. Det har simpelthen været et forsøg på at finde svar på de problemer, der har været," siger han. 

Foruden udskydelsen af det nye boligskattesystem udskydes udsendelsen af de nye ejendomsvurderinger ligeledes fra næste sommer frem til 2022.

Det betyder, at en del af de boligejere, der kunne se frem til at få penge tilbage i skat, skal vente længere.

Statens It-råd kritiserer Skatteministeriet efter bøvl med boligskatter

Kritik preller af på minister i sag om skattevæsnets it-kaos 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs