ITWatch

Digital Post bliver endnu engang udskudt efter fejl i nye tilbud

Begge de nye tilbud på Digital Post-løsningen rummer fejl. Derfor bliver valget af leverandør endnu engang udskudt. Digitaliseringsstyrelsen vil nu indlede forhandlinger med tilbudsgiverne.

Foto: PR/Digitaliseringsstyrelsen

Valget af den kommende leverandør til den nye Digital Post-løsning er endnu engang blevet udskudt.

Det skriver Computerworld.

Baggrunden for udskydelsen er fejl i tilbuddenes tidsplan, der ifølge vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, Adam Lebech, betyder, at det har været nødvendigt at afvise tilbuddene.

"Der er fejl i begge tilbudsgivers tidsplaner. Når der er fejl i tidsplanerne, så kan man ikke indgå kontrakt med tilbudsgiverne. Der er nogle minimumskrav til, hvordan tidsplanerne skal bygges op, og hvis der er fejl i dem, og det er minimumskrav, så kan man ikke tildele kontrakterne," siger Adam Lebech til Computerworld.

Vil forhandle med leverandører

Digitaliseringsstyrelsen offentliggjorde 19. april et resultat af udbudsproceduren, hvor man fastslår, at to leverandørerne havde afgivet tilbud ved fristens udløb, som "ikke er konditionsmæssige og dermed ikkeforskriftsmæssige."

Styrelsen vurderer dog, at begge leverandører lever op til udbuddets formelle krav og egnethedskrav, og ingen af parterne er omfattet af en udelukkelsesgrund. Derfor vælger man nu at indlede direkte forhandlinger med tilbudsgiverne uden at lade udbuddet gå om.

"Digitaliseringsstyrelsen vælger derfor at overgå til udbud med forhandling uden offentliggørelse af en ny udbudsbekendtgørelse i medfør af udbudslovens paragraf 61, stk. 1, nr. 2, og stk. 4.," lyder det i bekendtgørelsen.

Udbuddet af Digital Post-løsningen har en værdi på 235 mio. kr.

Samlet bliver den eksisterende løsning benyttet af 4,4 mio. borgere, 760.000 virksomheder, mens ca. 500 myndigheder anvender den som afsendere.

Digitaliseringsstyrelsen afviser kritik fra E-boks af digital post

Netcompany vandt i første omgang Digital Post-udbud

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger