ITWatch

Netcompany vandt i første omgang Digital Post-udbud

Digitaliseringsstyrelsen annullerede i december et udbud om Digital Post. En aktindsigt viser, at Netcompany allerede havde vundet udbuddet inden annulleringen, skriver Version2.

Digitaliseringsstyrelsen havde i november udpeget Netcompany som vinder af udbuddet om Digital Post, inden man i slutningen af december valgte at annullere udbuddet.

Det skriver Version2.

Mediet henviser til et afslag, som udbuddets anden byder, E-boks, modtog 13. november. Her fremgår det, at Netcompany blev tildelt kontrakten.

Digitaliseringsstyrelsen valgte senere at annullere udbuddet, og det har hidtil været meldingen, at det skyldes "unøjagtigheder eller forbehold, der har rejst tvivl om indholdet og de modtagne tilbuds konditionsmæssighed" i begge tilbud.

Ifølge Version2 er årsagen til annulleringen af udbuddet, at E-boks rejste en sag i Klagenævnet for Udbud. I klageskriftet anklager E-boks blandt andet Digitaliseringsstyrelsen for at have ladet Netcompany justere sit endelige tilbud efter afgivelse, lyder det. Klagen behandler i alt syv påstande og kører stadig i Klagenævnet for Udbud.

"Efter rådgivning fra Kammeradvokaten annullerede vi udbuddet, inden Klagenævnet for Udbud kom med en afgørelse, fordi vi gerne ville undgå større forsinkelser end højest nødvendigt," siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, til Version2.

Digital Post bliver 20 pct. dyrere 

Digitaliseringsstyrelsen: Rettidig omhu at forlænge aftale med E-boks

Digitaliseringsstyrelsen bruger 43 millioner på at forlænge aftale om digital post

Digitaliseringsstyrelsen har genudsendt droppet udbud

Netcompany og e-boks bød i nu annulleret budrunde

Digitaliseringsstyrelsen annullerer udbud

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs