ITWatch

Minister vil samle statslige tilskud i ét fælles it-system

Statslige myndigheder udbetaler hvert år milliarder i tilskud. Kvaliteten i behandlingen er for uensartet, og derfor vil innovationsminister Sophie Løhde (V) samle udbetalingen af tilskuddene i et fælles it-system.

Foto: PR/Finansministeriet

Med årlige udbetalinger i milliardklassen og 440 tilskudspuljer, der administreres af 39 forskellige myndigheder, er der behov for bedre styring af statslige tilskud. Det mener innovationsminister Sophie Løhde (V), som ønsker, at statens tilskud næste år bliver samlet i ét it-system.

Det skriver DR.

"Kvaliteten i den statslige tilskudsadministration i dag er simpelthen alt for varierende, og der er både behov for at forbedre it-sikkerheden og for bedre at kunne opdage snyd, fejl og mangler," siger Sophie Løhde til DR.

I 2017 udbetalte staten 13,5 mia. kr. i tilskudsmidler, og mere end 500 medarbejdere målt i årsværk beskæftiger sig med statslige tilskud ifølge tal fra Moderniseringsstyrelsen.

Blot 15 pct. af administrationen af tilskud i staten foregår elektronisk fra start til slut. Forslaget om at digitalisere arbejdsgangene møder opbakning fra professor i økonomistyring på Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh.

Rogaczewski: Grotesk at sammenligne Kombit med KMD 

Fujitsu vinder kontrakt med Brøndby Kommune 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs