ITWatch

Digitaliseringsstyrelsen bruger 43 millioner på at forlænge aftale om digital post

E-boks får forlænget sin kontrakt, efter at Digitaliseringsstyrelsen før jul måtte annullere udbuddet af den næste generation af digital post, skriver Version2.

Digitaliseringsstyrelsen forlænger kontrakten om digital post med E-boks, skriver Version2 med henvisning til en såkaldt allonge til den eksisterende kontrakt.

Årsagen er, at styrelsen før jul måtte lade udbuddet om den næste generation af den digitale postkasse gå om.

E-boks' forpligtelser stod til at ophøre i september 2020, men med forlængelsen har Digitaliseringsstyrelsen sikret sig luft i en ikke specificeret periode. Det koster til gengæld 43 mio. kr.

"Som følge af den betydelige og uforudsete forsinkelse et sådan genudbud medfører, vurderer ordregiver det ikke realistisk at være på plads med en ny Digital Post løsning inden udløbet af den oprindelige kontrakt," skriver Digitaliseringsstyrelsen i allongen.

Da udbuddet om digital post blev annuleret sagde vicedirektør Adam Lebech til ITWatch, at det var "en beklagelig proces."

"Vi har modtaget to bud fra e-boks, der har opgaven i dag, samt fra Netcompany. Begge bud har været af meget høj kvalitet. Men vi har måtte konstatere, at der var unøjagtigheder i dem begge," påpegede chefen fra Digitaliseringsstyrelsen.

I slutningen af januar genoptog man udbudsprocessen. Målet er at få løsningen klar i 2021.

Digitaliseringsstyrelsen har genudsendt droppet udbud

Netcompany og e-boks bød i nu annulleret budrunde 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs