ITWatch

Implementering af Sundhedsplatformen er billigere end forventet

Region Hovedstaden har brugt godt 1,3 mia. kr. på at implementere det omdiskuterede it-system i løbet af de seneste fire år. Regningen er i første omgang 16 mio. kr. mindre end ventet.

Foto: ritzau/Jens Dresling

Det har kostet Region Hovedstaden 1.347 mio. kr. at implementere Sundhedsplatformen, og det er omkring 16 mio. kr. mindre end budgetteret.

Det skriver Version2.

Oplysningerne kommer efter tirsdagens regionsrådsmøde i Region Hovedstaden, hvor det samlede regnskab for implementering af Sundhedsplatformen i årene 2014-2018 blev fremlagt.

"Der forventes et samlet forbrug på 1.347 mio. kr. for hele programmets periode. Set i forhold til den samlede bevilling på 1.363 mio. kr. udgør mindreforbruget ca. 16 mio. kr., der svarer til en afvigelse på knap 1,2 pct. af den samlede finansiering. Regnskabet for Sundhedsplatformen er opgjort pr. 1. november 2018 og der forventes ikke yderligere forbrug i år," skriver Region Hovedstaden på baggrund af mødet.

De 1,3 mia. kr. omfatter dog ikke hele regningen for Sundhedsplatformen, og udgifterne til uddannelse af brugerne er eksempelvis ikke medregnet. Region Hovedstaden oplyser, at man arbejder på en regnskab, der kan give et bedre overblik over udgifterne til Sundhedsplatformen.

Fejl i print fra Medicinkortet siden august

Tidligere IBM-chef ser flere mangler i Sundhedsplatformens ekspertråd

Rigsrevisionen fastholder lup på Sundhedsplatformen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs