ITWatch

Norsk sundhedsvæsen er et skridt tættere på at underskrive kontrakt med Epic

Den norske region Helse Midt-Norge er nu et skridt længere i forhandlingerne med amerikanske Epic om et nyt it-system, som svarer til den danske Sundhedsplatform.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/

Amerikanske Epic, som er leverendør af det omdiskuterede it-system Sundhedsplatformen, er et skridt tættere på at lande en aftale om også at levere systemet til det norske sundhedsvæsen i regionen Helse Midt-Norge.

Det skriver norske Dagens Medisin.

Nu har Helse Midt-Norge afleveret de krav, som regionen har til systemet, som i Norge hedder Helseplattformen. Det er sidste skridt, inden Epic skal komme med deres endelige tilbud, hvilket forventes at komme inden udgangen af året.

Epic har siden juni været den eneste leverandør i udbuddet, efter selskabet Cerner trak sig.

"Vi ville have haft konkurrence helt til sidst, uden tvivl, men jeg tror ikke, at slutresultatet er særligt påvirket af det. Det er også et plus, at vi har været i stand til at bruge endnu mere tid på en leverandør og gøre konkurrencegrundlaget (kravene, red.) endnu mere grundigt," siger Per Olav Østbyhaug, som er medicinsk fagchef i Helseplattformen, til Dagens Medisin.

Den norske kontrakt har en værdi på op mod 2,7 mia. norske kr., hvilket svarer til godt to mio. danske kr, og løber foreløbig i ti år.

Dødsfald undersøges og patienter indkaldes efter it-fejl

Minister bakker op om kritik af Sundhedsplatformen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs