ITWatch

Kritik af nyt it-system til ejendomsvurderinger

Skattemyndighederne er snart klar med et nyt it-system til ejendomsvurderinger, men systemet møder allerede kritik fra flere sider. Det nye system er dog langt bedre end det gamle, lyder det fra skatteministeren.

Foto: Google.

Skatteministeriet har alt for høje forventninger til, hvad Vurderingsstyrelsens nye ejendomsvurderingssystem skal kunne. Sådan lyder det fra Henrik Bjørn Christensen, partner i Dansk Ejendomsvurdering, i Børsen.

Henrik Bjørn Christensen, der har rådgivet Skatteministeriet om det nye system, mener ikke, at "man kan ikke få en computer til at beregne, hvad en grund til et hus på en villavej i Gladsaxe eller Holstebro koster," siger han avisen. Et stort problem med det nye system er ifølge ham, at ejendomsvurderingerne er baseret på gennemførte bolighandler.

Han ser samtidig udfordringer ved systemets evne til at vurdere grundværdier. I Børsen bliver han bakket op af professor ved IT-Universitetet Søren Lauesen, der mener, at det er naivt at tro, at det er muligt at lave et it-system til vurdering af grundværdier.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) afviser kritikken og siger til Børsen, at det nye system er langt bedre end det gamle. Han tager dog forbehold for, at når der er tale om prisvurderinger, vil der pr. definition være usikkerhed.

Ejendomsdata er nu tilgængelig digitalt

Ejendomsbranchen går på datajagt hos sine medlemmer 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Klumme: Metaverset er mere end virtuelle mødelokaler og sjove avatarer

Facebook (nu Meta), Apple og Microsoft taler alle om fremtidens internet også kendt som The Metaverse. Visionen er ét stort virtuelt univers, hvor alle er forbundet til alle og det er især noget virksomheder kan være de første til at nyde godt af, skriver Sune Wollf, CTO hos Synergy XR, i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs