ITWatch

Kombit: Al data bliver krypteret i ny it-platform til folkeskoler

Det kommende it-system til landets folkeskoler skal driftes fra et andet europæisk land, og al data bliver krypteret, lyder det fra Kombit.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Al data, som opbevares i det kommende it-system til landets folkeskoler, Aula, bliver krypteret og opbevaret i et EU-land.

Det fastslår Kombit om Aula-løsningen, der bliver udviklet af Netcompany og skal driftes af Amazon Web Services (AWS).

"De data, der ligger i Aula er sikre. Data er krypterede fra det øjeblik de bliver afleveret til Aula, når de transmitteres, og når de lagres i Aula og helt frem til brugerens web-browser eller Aula-appen. Nøglerne til krypteringen er gemt i Danmark under lås og slå og ingen uvedkommende – end ikke Amazon AWS – vil kunne læse de data, som er gemt i Aula," udtaler specialkonsulent i Kombit, Frank Stjerne, på hjemmesiden Aula.dk.

Specialkonsulenten fra Kombit peger på, at det afgørende er, at data er forsvarligt beskyttet og kun tilgængelig for bestemte personer. Derfor spiller det ingen rolle, om data rent fysisk er opbevaret i Danmark, Sverige eller Tyskland.

"Forskellen er blot, at ledningen til datacenteret er længere, og at der er datalinjer, der er krypterede og lukkede for omverdenen. Vores aftaler med Netcompany og Amazon sikrer, at Aula-brugernes data hele tiden er sikret efter de nyeste metoder, og at sikkerhedsprocedurerne kontinuerligt bliver efterprøvet," udtaler Frank Stjerne.

It-platformen bliver efter planen rullet ud i løbet af efteråret 2019 og vil være forældres indgang til folkeskolen i alle landets 98 kommuner.

Fra 2020 bliver vuggestuer og børnehaver i mindst 95 kommuner også koblet på Aula-løsningen.

Det kommende Aula-system skal ikke driftes i Danmark  

Aula medfører ændring i kommunalt it-udbud

Forældreintras afløser er på vej: Aula får to millioner brugere 

Mere fra ITWatch

TDC-netværk kører igen

Et længerevarende nedbrud lammede torsdag kunder på TDC Nets mobilnetværk - samt kunder fra andre teleselskaber, der ikke kunne komme i kontakt med TDC-kunder. Nu fungerer det igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs