ITWatch

Det kommende Aula-system skal ikke driftes i Danmark

Når Skoleintra næste år bliver afløst af Aula, skal driften af systemet ikke ligge herhjemme, men i et andet europæisk land, skriver Computerworld.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Når Skoleintras afløser, Aula, bliver rullet ud til brugerne næste år, vil driften af systemet ligge uden for Danmark, skriver Computerworld.

Aula-systemet skal driftes af Amazon i en public cloud, som ikke ligger i Danmark, men et andet sted i EU/EØS-regionen.

"Aula kommer til at køre som en cloudløsning via Amazon AWS. Det var den løsning, hvor vi fik den bedste kvalitet til den bedste pris og med bedst garanti for sikkerhed," siger Jakob Volmer, projektleder for Aula hos Kombit, til Computerworld.

Jakob Volmer tilføjer, at det bilver et krav, at driften er i Europa, så "vi kan lukke ned for landesektioner, hvis der kommer et hackerangreb".

Det bliver muligt at trække driften hjem til Danmark, men projektlederen påpeger, at det formentlig ikke bliver relevant, da den bedste løsning findes uden for Danmarks grænser.

Det forventes, at Aula får mere end to mio. brugere, og driften kræver derfor en markant cloud-volume.

Aula medfører ændring i kommunalt it-udbud

Forældreintras afløser er på vej: Aula får to millioner brugere

Mere fra ITWatch

TDC-netværk kører igen

Et længerevarende nedbrud lammede torsdag kunder på TDC Nets mobilnetværk - samt kunder fra andre teleselskaber, der ikke kunne komme i kontakt med TDC-kunder. Nu fungerer det igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs