ITWatch

Københavns Kommune misser gevinster ved it-projekter

Mange store it-projekter i Københavns Kommune leverer ikke de nødvendige gevinster, konkluderer rapport, som Version2 beskriver.

Forvaltningerne i Københavns Kommune skal blive bedre til at styre mange af de store it-projekter, man gennemfører med hjælp fra it-selskaber. Man får ikke nok ud af projekterne og der bliver ikke ført stramt nok styring med de business cases, der ligger bag.

Det skriver Version2 med afsæt i konklusionerne i en ny årsrapport fra Københavns Kommunes IT-projektråd.

Man har i rapporten gennemgået 20 store it-projekter og givet 284 anbefalinger til forvaltningerne bag dem, skriver Version2. Og det er økonomien, der halter mest i projekterne.

"Forretningsmæssige forhold er det emne, hvor der gives flest anbefalinger, og alle risikovurderede projekter har fået anbefalinger inden for dette emne. Det peger på, at kommunens projekter generelt har brug for at blive styrket inden for arbejdet med business cases, gevinstrealisering og scoping," skriver IT-projektrådet i rapporten.

Rigsrevision er bekymret for EFI-efterfølger: Lever ikke op til en række krav 

Hotline skal tage toppen af iværksætterpanik efter lukning af innovationsfonde 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs