ITWatch

Rigsrevision er bekymret for EFI-efterfølger: Lever ikke op til en række krav

Efterfølgeren til det udskældte EFI-system bliver yderligere forsinket i to år og har problemer med inddrivelsen af gæld til det offentlige, fremgår det af beretning fra Rigsrevisionen.

Efter planen skulle afløseren for Skats inddrivelsessystem EFI være fuldstændig oppe at køre i 2019, men den fulde idriftsættelse er udskudt til 2021. Forsinkelsen fremgår af en ny beretning fra Rigsrevisionen om statsregnskabet for 2017.

Det skriver Version2.

Heri står også, at det nye system kaldet PSRM, Public Sector Revenue Management, er ramt af problemer med inddrivelsen, hvor et pilotprojekt med inddrivelse af licensgæld for DR ikke forløb tilfredsstillende.

"Pilotprojektet har vist, at det nye system foreløbig ikke lever op til en række krav, der kan stilles til en betryggende debitor- og regnskabsforvaltning. Det gælder bl.a. krav om et fuldstændigt kontrol- og transaktionsspor og en afstemt aldersfordelt debitorliste," skriver Rigsrevisionen ifølge Version2.

Rigsrevisionen kalder det ligeledes problematisk, at der er fravalgt brug af standardmoduler frem for egenudvikling af en række funktioner i PRSM-systemet.

Den første udgave af løsningen er udviklet af Netcompany, mens release 2 og release 3 udvikles under en rammeaftale med CGI, NetCompany og Visma som leverandører, skriver Version2.

Skat udviklede ny softwarerobot på 14 dage 

Centralt it-system for danskernes skattebetaling bliver sendt i udbud 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs