ITWatch

Minister går i rette med regionsrådsformand: Det er faktuelt forkert

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) undrer sig over begrundelsen for at udskyde en opdatering til Sundhedsplatformen, der ifølge regionerne sker grundet forsinkelse i det nye Landspatientregister.

Foto: Flemming Leitorp

Det er ikke faktuelt korrekt, når Region Hovedstaden og Region Sjælland begrunder udskydelsen af en opdatering til EPJ-systemet Sundhedsplatformen med forsinkelser i det nye Landspatientregister LPR3.

Sådan lyder meldingen fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til mediet Dagens Medicin som svar på den pressemeddelelse begge regioner udsendte med besked om, at den opdatering, der var planlagt til november, nu først kommer i februar 2019.

"Det undrer mig meget, at Region Sjælland og Region Hovedstaden har meldt ud, at opdateringen af Sundhedsplatformen er forsinket, fordi indfasningen af Landspatientregisteret er forsinket. Det er helt faktuelt forkert. Vi i staten er klar til at gå i luften med LPR3 til planlagt tid og har hele tiden været det," siger ministeren til mediet.

I pressemeddelelsen fra regionerne udtalte regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Kunden, at "konsekvensen af udskydelsen af LPR3 er, at forbedringerne til Sundhedsplatformen desværre også må udskydes".

Ministeren fortæller videre, at sommerens udskydelse af LPR3 skete efter opfordring fra Danske Regioner, da det "ville sikre dem bedre muligheder for at opdatere Sundhedsplatformen". I et brev til Danske Regioner ønsker ministeren i løbet af en uge klart svar på, om der kommer en opdatering til it-systemet som planlagt til november.

Regioner udskyder opdatering af Sundhedsplatform

Sundhedsplatform udskyder patientregister 

Mere fra ITWatch

TDC: Lavprisprodukter har medvind

Midt i alle omvæltningerne i TDC-koncernen, lancerede selskabet sidste år lavprisselskabet Eesy og streamingproduktet YouTV. Foreløbig er der ikke tegn på kannibalisering af egne produkter, siger CFO.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs