ITWatch

Regionsrådsformand om problemer med EPJ-system: Jeg er jo bare politiker

I et radioprogram på Radio24syv fortalte Sophie Hæstorp Andersen, at der ikke kan gives nogen garantier for, at der ikke kommer en gentagelse af sagen med Sundhedsplatformen i fremtiden.

Sophie Hæstorp Andersen er regionsrådsformand i Region Hovedstaden. | Foto: PR/Bjarke MacCarthy for Socialdemokratiet

Der kommer ikke en garanti for, at historien med Sundhedsplatformen ikke kommer til at gentage sig i fremtiden.

Det slog regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) fast, da hun var igennem i radioprogrammet "Det Røde Felt" på Radio24syv.

"Jeg tror ikke, at jeg kan give nogle garantier, for jeg er jo bare politiker. Vi politikere har i dette tilfælde bestilt et meget stort it-system, som skulle afløse de mange problemer, vi havde med de gamle systemer, der ikke delte data og ikke var effektive nok," sagde hun i programmet.

Regionsrådsformanden påpeger i programmet, at man i sådanne sager nogle gange vil komme til at stå i nogle situationer, hvor den eksisterende situation ikke er acceptabel, men hvor man bliver nødt til at træffe nogle beslutninger om at gå fremad på et grundlag, der ikke altid er fuldstændigt.

Hun henviser til, at der siden nytår er blevet skiftet ud i medarbejdergruppen, som arbejder med systemet. Så nu er der en ny gruppe af medarbejdere, der i gang med at fejlrette. Samtidig påpeger hun, at der fra politisk side er blevet investeret midler i flere lægesektrærer, der blev fyret tidligere grundet de forventede effektiviseringer.

"Den del har vi lært af. Men man kan nok aldrig gardere sig fuldstændig imod, at man som politikere træffer beslutninger på det grundlag, som man har gældende foran sig lige nu," sagde Sophie Hæstorp Andersen.

"Det, man må gøre, er at blive bedre til at stille spørgsmål ind i det, og man bliver selvfølgelig også nødt til at være sikker på, at administrationen leverer det grundlag, som man efterspørger. Den del tror jeg, at vi som politikere er blevet meget klogere på."

Trods flere henvendelser har det ikke været muligt for ITWatch at få et interview med Sophie Hæstorp Andersen.

Politikere vil have skiftet ledelsen ud i Region H efter slem kritik af it-system

Koncerndirektør i Region H: Hvis nogen skal kritiseres, så er det mig 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs