ITWatch

Sundhedsplatformen i søgelyset hos Styrelse for Patientsikkerhed efter opråb fra læger

Styrelsen for Patientsikkerhed har været på tilsyn i Region Sjælland for at sikre, at Sundhedsplatformen ikke er til fare for de indlagte.

Foto: ritzau/Jens Dresling

Efter flere indberetninger fra læger om Sundhedsplatformens medicinmodul har Styrelsen for Patientsikkerhed været på besøg hos Region Sjælland. Det skriver TV Øst.

Mødet skulle sikre, at medicinmodulet ikke er til fare for patienterne.

"Omkring udfordringerne med medicinmodulet fik vi en gennemgang af og fik forelagt en plan for, hvornår problemerne forventes løst. Vi var specielt interesseret i, hvordan de i regionen sikrer sig, at der ikke sker patientskader indtil den nye version 2018 implementeres til november," siger Anette Lykke Petri, tilsynschef i Østdanmark for Styrelsen for Patientsikkerhed, til TV Øst.

Styrelsen for Patientsikkerhed har tidligere modtaget et såkaldt bekymringsbrev fra en række læger fra Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin, der ligeledes har råbt vagt i gevær overfor problemer med Sundhedsplatformen. Som en konsekvens har styrelsen fastholdt et tilsyn med it-systemet med månedlige statusopdateringer fra regionen, oplyser Anette Lykke Petri til TV Øst.

I søgelyset fra begyndelsen

Allerede kort efter lanceringen af Sundhedsplatformen i Region H i 2016 rettede Styrelsen for Patientsikkerhed fokus på it-systemet. Dengang bad styrelsen regionen belyse, om Sundhedsplatformen havde grundlæggende fejl, eller om der var tale om børnesygdomme.

"Det er afgørende for styrelsen og for patienternes sikkerhed, at Sundhedsplatformen kommer til at virke som lovet," fastslog Anette Lykke Petri tilbage i 2016.

Regionens svar er tilgængelig her.

Trods kras kritik får Sundhedsplatformen lov at køre videre 

Koncerndirektør i Region H: Hvis nogen skal kritiseres, så er det mig

Vagthund åbner for endnu en kulegravning af regions bøvl med Sundhedsplatformen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs