ITWatch

Hver tredje skole tilmelder sig DR's kodeprojekt

Blot en måned efter lanceringen af DR og Industriens fonds projekt Ultra:bit har en tredjedel af skolerne i Danmark tilmeldt sig. "Det er en fornøjelse at se," siger Morten Skov Hansen, kanalchef for DR Ultra og Ramasjang.

Morten Skov Hansen, kanalchef for DR Ultra og Ramasjang. | Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

I alt 703 skoler har på landsplan tilmeldt sig projektet Ultra:bit, som DR og Industriens Fond står bag. Det svarer til hver tredje skole i Danmark.

Det skriver DR.

I forbindelse med projektet får eleverne i de tilmeldte 4. klasser udleveret en minicomputer, så de blandt andet kan lære at kode.

"Det er en fornøjelse at se, hvor hurtigt og engageret skoler over hele landet har taget imod tilbuddet om ultra:bit. Det vidner om, at der er en kæmpestor motivation derude for at kaste sig ind i projektet. Det er stadig muligt at nå at være med, og derfor håber vi selvfølgelig på at få endnu flere skoler med ombord, inden det hele går løs efter sommerferien," lyder det fra Morten Skov Hansen, kanalchef for DR Ultra og Ramasjang.

Skolerne i Region Midtjylland fører samlet på antallet af tilmeldinger, idet næsten halvdelen af regionens skoler, 210 skoler i alt, har tilmeldt sig projektet. Herefter følger Syddanmark med 186 skoler, Region Hovedstaden med 131 skoler, Region Nordjylland med 97 skoler og slutteligt 79 skoler fra Region Sjælland.

65000 børn får udleveret mikrocomputer i nyt undervisningsprojekt 

Danske virksomheder sakker bagud i milliardstort 3D-kapløb 

Fond sender 100 millioner til kamp mod it-kriminalitet 

Regeringen overser de mindre virksomheder i cyberstrategi 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs