ITWatch

It-bevilling ædt op af lavere produktivitet som følge af Sundhedsplatformen

Lavere produktivitet på sygehusene i Region Sjælland som konsekvens af Sundhedsplatformen betyder, at en særbevilling på 50 mio. kr. til ibrugtagningen af it-systemet forsvinder.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/

En særlig pulje på 50 mio. kr. blev sidste år afsat af Region Sjælland. Pengene skulle gå til at understøtte implementeringen af it-systemet Sundhedsplatformen, skriver Version2.

Pengene er dog forsvundet som følge af den lavere produktivitet, regionens sygehuse oplever som følge af den nye it-løsning.

"Da der, som det fremgår, er et samlet forventet merforbrug, er det ikke muligt at frigøre reservationen af midler til understøttelse af Sundhedsplatformen inden for den samlede økonomi," står der i en budgetopfølgning fremlagt på det seneste møde i regionens forretningsudvalg, skriver Version2.

Før implementeringen af det nye it-system forventede Region Sjælland, at Sundhedsplatformen ville resultere i, at der blev sendt færre patienter til behandling uden for regionen. Det stik modsatte har dog været konsekvensen, og Sundhedsplatformen har ifølge Version2 sænket produktiviteten og øget udgifterne.

Indisk tech-firma dropper at byde på offentlige it-opgaver: For dyrt og besværligt 

Sundhedsplatformen gør det svært for sygehuse at overholde tidsfrister

Region Hovedstanden kræver redegørelse: Hvorfor skal vi betale to mia. for EPJ-system? 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs