ITWatch

Region Hovedstanden kræver redegørelse: Hvorfor skal vi betale to mia. for EPJ-system?

Mens Region Syddanmark betaler 250 mio. kr., undrer Region Hovedstanden sig over prisen på to mia. kr. Derfor kræver politikerne nu en redegørelse, der kan forklare prisforskellen.

Foto: ritzau/Jens Dresling

Prisforskellen mellem EPJ-systemet i Region Syddanmark og Region Hovedstaden skal nu undersøges nærmere. Det har regionspolitkerne netop aftalt.

Det skriver mediet Version2.

Den jyske region har angiveligt betalt omkring 250 mio. kr. for EPJ-systemet fra Systematic, mens regionen i Hovedstaden har betalt op mod to mia. kr. for Sundhedsplatformen leveret af Epic, der har NNIT som underleverandør.

"Hvis nu Sundhedsplatformen var et brandgodt system, der leverede både på kvalitet og brugertilfredshed, så var svaret nok åbenlyst. Men da det ikke synes at være tilfældet jævnfør den seneste brugertilfredshedsundersøgelse hvor op mod 70 procent af lægerne svarede, at det ikke var glade for systemet, og samtidig har store udfordringer med medicin, datastyring og andre ting, så vil vi meget gerne have en redegørelse for, hvad der måtte retfærdiggøre en sådan prisforskel," lød det ifølge Version2 fra Line Ervolder (K) på mødet.

Hun påpeger samtidig også, at der kan være forskel på, hvordan regningen er delt op. Således uddyber hun, at det er hendes opfattelse, at man i Syddanmark betaler mindre til en start og mere undervejs – og den omvendte model i Hovedstaden.

Sundhedsplatformen fører til færre behandlinger

Jysk region præciserer EPJ-besparelser

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs