ITWatch

Sundhedsplatformen fører til færre behandlinger

Der bliver i øjeblikket gennemført 10 pct. færre behandlinger i Region Sjælland som følge af EPJ-systemet Sundhedsplatformen, skriver Version2.

Foto: ritzau/Jens Dresling

Det udskældte it-system Sundhedsplatformen har betydet, at Region Sjælland for tiden gennemfører 10 pct. færre behandlinger.

Det skriver Version2 på baggrund af en orientering, som den politiske gruppe for Sundhedsplatformen i regionen har modtaget.

"Jeg har ikke fået svar på, hvor længe vi skal finde os i sådan en tilstand. Det virker som om, vi kan forvente, at der i hvert fald går to til tre år," siger gruppens formand, Tina Boel (SF), til mediet og påpeger, at det er uklart, om nedgangen i aktivitet er "mere eller mindre" end det, man havde forventet.

Ifølge Tina Boel er gruppen blevet lovet et notat, som vil kaste mere lys over, hvordan det går med at rette op på de problemer, Sundhedsplatformen har medført.

Også Region Hovedstaden har oplevet nedgang i aktiviteten efter indførslen af Sundhedsplatformen. I første halvår af 2017 faldt den ifølge Version2 med 5,7 pct.

Region gennemgår Sundhedsplatformen for skjulte driftsomkostninger

Udskældt it-system til hospitalerne var dyrt 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs