ITWatch

Medicinske måledata i Syddanmark skal samles under ét it-system

Region Syddanmark vil minimere risikoen for fejltastninger og nedbringe tidsforbruget på medicinske registreringsopgaver for op til 9000 enheder med udbud på et nyt it-system.

Foto: Mikkel Berg Pedersen

Måledata fra medicinske enheder skal fremover opsamles automatisk i Region Syddanmark, hvilket blandt andet skal reducere risikoen for fejltastninger. Regionen har lige nu opgaven med en estimeret prisramme på 50 mio. kr. i udbud.

Det skriver Version2.

Regionen forventer at starte automatiseringen på anæstesi-området, hvorefter løsningen bredes ud til resten af sundhedssektoren, hvor man venter at forbinde 1500 medicinske enheder til at starte med, hvilket efter planen øges til 9000 i løbet af de næste syv år. Målet er blandt andet at undgå de mange manuelle tasteopgaver og overførsel af data mellem systemer, hvilket øger risikoen for fejl.

"Løsningen skal kunne indsamle, opbevare og formidle de målte medicotekniske data på en tidstro, struktureret og standardiseret måde. Fremtidige systemer og MT-udstyr, der skal forbindes, kan med en standardiseret grænseflade formidle data via den centrale MDIC-platform. Det vil sige, at der med en central platform ikke bliver behov for, at de enkelte specialesystemer selv skal indeholde en dataopsamlingsplatform," skriver Region Syddanmark i udbudsmaterialet ifølge Version2.

Hvis Region Syddanmark lykkes med at indkorporere systemet, har både Region Midtjylland og Region Nordjylland meldt sig som interesserede i systemet.

Systematic vinder syddansk storordre 

It-direktør i region: Vi afviser dagligt tusindvis af angreb 

Danske Nobly indgår samarbejde med nordisk storspiller på sundheds-it 

Regioner mangler overblik over databehandleraftaler uden for EU 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs