ITWatch

Regioner mangler overblik over databehandleraftaler uden for EU

Det er bekymrende, at region ikke er i stand til at oplyse antallet af databehandleraftaler uden for EU, mener Datatilsynet.

Colourbox
Foto: Colourbox

"Hvilke forskningsprojekter har regionen kørende, der benytter databehandlere udenfor EU?" Sådan lyder et spørgsmål, som Version2 har stillet Danmarks fem regioner.

Svarene fra regionerne lyder på henholdsvis 28 i Region Hovedstaden, 4 i Region Sjælland, 31 i region Midtjylland og 0 i Region Nordjylland. Region Syddanmark afviste spørgsmålet med henvisning til, at man ikke besidder en samlet opgørelse over projekterne, og en manuel optælling vil tage mere end 100 timer.

Sidstnævnte samt det faktum, at det tog Region Hovedstaden tre måneder at finde svar på spørgsmålet, vækker bekymring hos Datatilisynet.

"Det lyder helt utroligt, at det skulle være så svært. Det kan godt være, at der ikke er nogen, der har et samlet overblik, men den information bør kunne skaffes. Det lyder bekymrende, hvis en region ikke ved, hvor mange og hvilke databehandlere, de benytter," siger kontorchef Jesper Husmer vang til Version2.

Region Hovedstaden får kritik for brug af Google-kalender

Datatilsynet vil bruge bødeblokken med måde under GDPR

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger