ITWatch

Regioner mangler overblik over databehandleraftaler uden for EU

Det er bekymrende, at region ikke er i stand til at oplyse antallet af databehandleraftaler uden for EU, mener Datatilsynet.

Foto: Colourbox

"Hvilke forskningsprojekter har regionen kørende, der benytter databehandlere udenfor EU?" Sådan lyder et spørgsmål, som Version2 har stillet Danmarks fem regioner.

Svarene fra regionerne lyder på henholdsvis 28 i Region Hovedstaden, 4 i Region Sjælland, 31 i region Midtjylland og 0 i Region Nordjylland. Region Syddanmark afviste spørgsmålet med henvisning til, at man ikke besidder en samlet opgørelse over projekterne, og en manuel optælling vil tage mere end 100 timer.

Sidstnævnte samt det faktum, at det tog Region Hovedstaden tre måneder at finde svar på spørgsmålet, vækker bekymring hos Datatilisynet.

"Det lyder helt utroligt, at det skulle være så svært. Det kan godt være, at der ikke er nogen, der har et samlet overblik, men den information bør kunne skaffes. Det lyder bekymrende, hvis en region ikke ved, hvor mange og hvilke databehandlere, de benytter," siger kontorchef Jesper Husmer vang til Version2.

Region Hovedstaden får kritik for brug af Google-kalender 

Datatilsynet vil bruge bødeblokken med måde under GDPR 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs