ITWatch

Politikere vil have redegørelse for affære om Sundhedsplatformen

En række partier i Region Hovedstaden vil have administrationen til at forklare forløbet, da man valgte it-systemet Sundhedsplatformen. Venstre åbner for en uvildig advokatundersøgelse.

Foto: ritzau/Jens Dresling

Flere politikere vil granske forløbet op til, at Region Hovedstaden i 2013 valgte Sundhedsplatformen fra amerikanske Epic og dets danske underleverandør NNIT som nyt EPJ-system.

Det skriver Politiken, som hen over weekenden har kunnet fortælle om anklager fra konkurrenten Cerner, der mener, at regionen lagde for lidt vægt på pris, og at Region Hovedstadens øverste it-direktør indtil 2011, Jan Kold, havde en særlig adgang til sin tidligere kollega, Claus Balslev, der var regionernes programchef for Sundhedsplatformen.

De er begge ansat hos NNIT i dag.

Radikale Venstres Karin Friis Bach vil spørge ind til, om der kan have været habilitetsproblemer. Og Venstres regionsrådsmedlem Martin Geertsen vil ifølge Politiken bede embedsværket om en redelgørelse.

"Måske var der før i tiden en tendens til at kigge for meget på pris og for lidt på funktionalitet ved offentlige indkøb. Men man kan mildt sagt diskutere, om Sundhedsplatformen har virket godt nok i forhold til prisen," siger han og åbner for at lade sagen undersøge af en uvildig advokat.

I en mail til avisen fastholder koncerndirektør i Region Hovedstaden Svend Hartling, at man valgte det økonomisk mest fordelagtige tilbud, og at processen foregik fair og ordentligt.

NNIT og Epic anklaget for aftalt spil i sag om Sundhedsplatformen

Undersøgelse: Overlæger i Region H har dobbelt op på museskader 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs