Politikere vil have redegørelse for affære om Sundhedsplatformen

En række partier i Region Hovedstaden vil have administrationen til at forklare forløbet, da man valgte it-systemet Sundhedsplatformen. Venstre åbner for en uvildig advokatundersøgelse.
Foto: ritzau/Jens Dresling
Foto: ritzau/Jens Dresling

Flere politikere vil granske forløbet op til, at Region Hovedstaden i 2013 valgte Sundhedsplatformen fra amerikanske Epic og dets danske underleverandør NNIT som nyt EPJ-system.

Det skriver Politiken, som hen over weekenden har kunnet fortælle om anklager fra konkurrenten Cerner, der mener, at regionen lagde for lidt vægt på pris, og at Region Hovedstadens øverste it-direktør indtil 2011, Jan Kold, havde en særlig adgang til sin tidligere kollega, Claus Balslev, der var regionernes programchef for Sundhedsplatformen.

De er begge ansat hos NNIT i dag.

Radikale Venstres Karin Friis Bach vil spørge ind til, om der kan have været habilitetsproblemer. Og Venstres regionsrådsmedlem Martin Geertsen vil ifølge Politiken bede embedsværket om en redelgørelse.

"Måske var der før i tiden en tendens til at kigge for meget på pris og for lidt på funktionalitet ved offentlige indkøb. Men man kan mildt sagt diskutere, om Sundhedsplatformen har virket godt nok i forhold til prisen," siger han og åbner for at lade sagen undersøge af en uvildig advokat.

I en mail til avisen fastholder koncerndirektør i Region Hovedstaden Svend Hartling, at man valgte det økonomisk mest fordelagtige tilbud, og at processen foregik fair og ordentligt.

NNIT og Epic anklaget for aftalt spil i sag om Sundhedsplatformen

Undersøgelse: Overlæger i Region H har dobbelt op på museskader 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter