It-brist i Kalundborg indeholdt data om misbrug og psykisk sygdom

Kalundborg Kommunes it-brist har givet et endnu ukendt antal borgere adgang til filer med særligt følsomme personoplysninger – herunder data om misbrug af børn og indsatsplaner for psykisk sygdom.
Foto: Smart City Kalundborg
Foto: Smart City Kalundborg

It-bristen i Kalundborg Kommune indeholder blandt andet oplysninger om overgreb på børn og kommunale indsatsplaner i forhold til psykisk syge borgere og stofmisbrugere.

Det skriver Børsen, som gennem en stikprøve i systemet har fundet oplysninger om flere navngivne borgere på den ukrypterede server, hvor flere end 50.000 filer er lagt op frit tilgængelige for et endnu ukendt antal borgere og virksomheder.

Hos Kalundborg Kommune har man ikke ønsket at kommentere på oplysningerne om, at bristen også dækker over de særligt følsomme typer af data. Tidligere PET-chef og nuværende direktør i sikkerhedsfirmaet Certa Intelligence & Security, kalder det dog et eksempel på generel dårlig databehandling og understreger, at der er i kraft af informationerne er tale om en alvorlig sag.

"En ting er en liste over cpr-numre, som er døde data. Det er selvfølgelig slemt nok i sig selv. Men når kommunens mest sensitive data bliver kompromitteret, er det endnu mere alvorligt. Og når det er sygdomsmæssige og sociale oplysninger, sågar i børnefamilier, så er vi virkelig ude i den alvorligste ende af skalaen," siger Jakob Scharf til Børsen.

Fortrolige oplysninger fra Kalundborg lækket i it-fejl

It-brist i Kalundborg inkluderer også oplysninger fra andre kommuner 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også