ITWatch

Region om persondatalov: Vi får ikke nogen hjælp

Der findes ingen drejebog for, hvordan offentlige myndigheder som de danske regioner skal kontrollere, at deres databehandlere overholder gældende lov. Det betyder, at myndighederne ubevidst risikerer at forbryde sig mod Persondataloven.

Den nordjyske hovedby Aalborg er en central del af Region Nordjylland. | Foto: /Scanpix Ritzau/Thomas Borberg/

Danske myndigheder risikerer at bryde Persondatalovens regler for kontrol med deres databehandlere uden at være klar over det. Der findes ingen konkret juridisk vejledning, som myndighederne kan læne sig op ad, fastslår Region Nordjylland over for Computerworld.

"Vores store udfordring er, at når man siger kontrol, så har vi ikke noget sted, hvor vi kan se, hvad det egentlig er, der ligger i ordet. Hvad er det rigtige resultat? Vi får ikke nogen hjælp til, hvordan vi skal tolke ordet kontrol. Vi tager det ud fra almindelig sund fornuft," siger Michael Lundsgaard Sørensen, kontorchef for it-forvaltning, drift og support i Region Nordjylland, til Computerworld.

Han forklarer, at man i regionen vurderer, at man lever op til reglerne, men mangler det konkrete juridiske grundlag for at kunne kontrollere det.

Ifølge Datatilsynet kan en myndighed sikre sig ved at bede leverandøren dokumentere, at den overholder de aftalte sikkerhedskrav til datahåndteringen. Michael Lundsgaard Sørensen påpeger dog, at det kun dækker så langt ud i leddene, som myndigheden kontrollerer.

Rost it-projekt ramt af langvarig forsinkelse 

ITB om forsinkede GDPR-vejledninger: Havde været svært at nå for et år siden 

Ministerium får kritik for forsinkede persondatavejledninger 

Jurist: Persondataproblemer i Statens Serum Institut ville betyde bøder under GDPR 

Mere fra ITWatch

Dixa snupper Relatel-chef

Efter halvandet år på meddelte Relatel-chef Casper Bøyesen i går sin afgang fra Nuuday-virksomheden for at gå til Dixa.

Dansk AI-virksomhed satser på sorte tal i år

Investorernes fokus på indtjening frem for vækst for enhver pris, har fået den danske AI-virksomhed 2021.ai til at justere sin strategi. Nu er sorte tal på bundlinjen for første gang inden for rækkevidde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs