Rost it-projekt ramt af langvarig forsinkelse

Et offentligt it-system til museer er blevet ramt af årelange forsinkelser. Tidligere blev det fremhævet af Statens IT-råd som et vellykket offentligt it-projekt.
Foto: Peter Hove Olesen/POLFOTO
Foto: Peter Hove Olesen/POLFOTO

Frem til slutningen af 2015 blev it-systemet Sara, der er målrettet museer, fremhævet som et eksempel på vellykket offentlig it. Siden er udviklingen ramt af forsinkelser. Det skriver Version2.

Faktisk gik udviklingen af it-systemet så godt, at ibrugtagningen blev fremskyndet fra slutningen af 2016 til begyndelsen af året. Efterfølgende problemer betyder dog, at det endnu ikke er kommet i drift.

Alligevel er Sara fortsat et vellykket eksempel på offentlig it, mener projektleder hos Slots- og Kulturstyrelsen, Henrik Jarl Hansen. Udvikling af it-systemet sker på en fastpriskontrakt, så forsinkelsen koster ikke yderligere penge, og i sidste ende får man en bedre løsning.

"Vi har givet os god tid. Det har også været museernes holdning, at vi hellere skal vente, end at komme med et system, vi ikke selv er helt tilfredse med. Det er vigtigt for os, at når vi leverer et system, så skal det være i orden. For museerne har det ingen hast, de har blandt andet det gamle system Regin til rådighed, så de registrerer jo sådan set allerede på livet løs," siger Henrik Jarl Hansen til Version2.

ITB om forsinkede GDPR-vejledninger: Havde været svært at nå for et år siden 

Ministerium får kritik for forsinkede persondatavejledninger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter