ITWatch

Næstformand: Stop tendentiøs nedrakning af Sundhedsplatformen

Man bør se ud over den løbende kritik af Region H's nye it-system, Sundhedsplatformen, mener næstformand i sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, som samtidig melder om jublende læger i Holland.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/

Region Hovedstadens it-løsning Sundhedsplatformen har fået hård kritik. Politikere, brugere, borgere og medier har rapporteret om problemer ved it-løsningen. Men nu bør man komme videre, skriver Flemming Pless (S), næstformand for Region Hovedstadens sundhedsudvalg, i en klumme i Politiken.

Han skriver, at der er "mageløst" mange muligheder i it-løsningen, hvis blot man arbejder nok med den, samt at man har oplevet stor tilfredshed i Holland, hvor systemet også bruges.

Han anerkender dog, at nogle fremtrædende læger har forladt regionens sundhedsvæsen med Sundhedsplatformen som begrundelse. Blandt andet kalder han det ærgerligt, at en læge, der forlod stedet i protest, "ikke gik den ekstra mil i denne sag."

Flemming Pless afslutter:

"På den anden side er der meget, der er svært i denne verden. Og læger, sygeplejersker og politikere forventes at gøre sig umage for patienternes skyld. Vi er nødt til at se ud over den tendentiøse nedrakning af Sundhedsplatformen, der går langt videre end en reel kritik af de virkelige problemer. Dem kan jeg love, at vi sammen vil løse."

Endnu en overlæge går i protest mod it-system 

Region H kasserer mangelfuld sikkerhedserklæring fra amerikansk leverandør

Professor: Region H bør overveje at lukke sundhedsplatformen 

Mere fra ITWatch

Vækstfondens topchef stopper

Vækstfondens adm. direktør Rolf Kjærgaard har meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det sker i forbindelse med, at Vækstfonden fra nytår bliver en del af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Han har sidste arbejdsdag 10. oktober.

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs