Næstformand: Stop tendentiøs nedrakning af Sundhedsplatformen

Man bør se ud over den løbende kritik af Region H's nye it-system, Sundhedsplatformen, mener næstformand i sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, som samtidig melder om jublende læger i Holland.
Foto: Jens Dresling/Ritzau/
Foto: Jens Dresling/Ritzau/

Region Hovedstadens it-løsning Sundhedsplatformen har fået hård kritik. Politikere, brugere, borgere og medier har rapporteret om problemer ved it-løsningen. Men nu bør man komme videre, skriver Flemming Pless (S), næstformand for Region Hovedstadens sundhedsudvalg, i en klumme i Politiken.

Han skriver, at der er "mageløst" mange muligheder i it-løsningen, hvis blot man arbejder nok med den, samt at man har oplevet stor tilfredshed i Holland, hvor systemet også bruges.

Han anerkender dog, at nogle fremtrædende læger har forladt regionens sundhedsvæsen med Sundhedsplatformen som begrundelse. Blandt andet kalder han det ærgerligt, at en læge, der forlod stedet i protest, "ikke gik den ekstra mil i denne sag."

Flemming Pless afslutter:

"På den anden side er der meget, der er svært i denne verden. Og læger, sygeplejersker og politikere forventes at gøre sig umage for patienternes skyld. Vi er nødt til at se ud over den tendentiøse nedrakning af Sundhedsplatformen, der går langt videre end en reel kritik af de virkelige problemer. Dem kan jeg love, at vi sammen vil løse."

Endnu en overlæge går i protest mod it-system 

Region H kasserer mangelfuld sikkerhedserklæring fra amerikansk leverandør

Professor: Region H bør overveje at lukke sundhedsplatformen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også