ITWatch

Region H kasserer mangelfuld sikkerhedserklæring fra amerikansk leverandør

Den amerikanske leverandør bag Sundhedsplatformen, Epic, har ikke levet op til dokumentationskravene for korrekt håndtering af patientdata, viser aktindsigt.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/

En sikkerhedserklæring på 2,5 linje fra leverandøren Epic er ikke tilstrækkelig til at overbevise Region Hovedstaden om, at det amerikanske it-selskab lever op til den fornødne data-, system- og informationssikkerhed for Sundhedsplatformen.

Det skriver Version2 på baggrund af en aktindsigt.

Den kortfattede sikkerhedserklæring var to måneder forsinket, da Epic afleverede den i slutningen af august, og manglede en uafhængig revision som dokumentation for, at Epic lever op til reglerne for behandling af danske patientdata.

"Region Hovedstaden/Sundhedsplatformen vurderer, at denne sag er alvorlig, og det meget vigtigt, at der fremsendes en tilfredsstillende revisionserklæring," lyder det i en skriftlig kommentar fra Region H til Version2.

Regionen fastslår over for mediet, at den trods problemerne ikke frygter misbrug af danske patientdata.

Nyvalgt sundhedsformand vil give Sundhedsplatformen indtil sommer 

It-professor: Sundhedsplatformen bliver svær at redde 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs