Byret ophæver navneforbud i Atea-sag

Atea-sagen indtil nu: Hvorvidt de tiltaltes navne skal kunne skrives i den brede presse eller ej har hovedfokus på formiddagens retsmøde i bestikkelsessagen om tidligere Atea-ansatte.(Opdateret)
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af Ritzau og Frederik Jensen

(Artiklen er kl. 11:40 d. 10/10-2017 opdateret med flere informationer vedrørende sagen.)

Retten i Glostrup ophæver tirsdag navneforbuddet for de syv mænd, der er tiltalt i en stor sag om bestikkelse. Som ansatte i it-selskabet Atea, Region Sjælland og i Rigspolitiet henholdsvis gav og modtog de syv tiltalte mænd rejser og middage, hævder Bagmandspolitiet.

De syv appellerer på stedet afgørelsen til Østre Landsret. Dette tillægges opsættende virkning. Det betyder, at navneforbuddet i praksis ikke straks ophæves.

"Henset til sagens karakter og til grovheden af forholdene ophæves navneforbuddene," siger retsformanden, dommer Nanna Blach, til Ritzau.

Specialanklager Jørn Thostrup fra Bagmandspolitiet har i retten støttet anmodningen fra pressen om at få forbuddet strøget.

"Den samfundsmæssige betydning er særdeles stor, og der er en meget stor offentlig interesse i at kunne dække sagen. Det er en sag, hvor der er rejst tiltale for meget grove forhold, og selv om beløbene ikke er så store, så har sagen en grovhed, som er af større karakter, end beløbene oplyser om," sagde Jørn Thostrup ifølge erhvervsmediet Finans.

Det meste af formiddagen er i retten gået med at diskutere, hvorvidt navneforbuddet i danmarkshistoriens største bestikkelsessag skulle bestå.

Overordnet set drejer sagen sig om, at tidligere Atea-ansatte skal have bestukket flere offentlige it-chefer for at skubbe Atea-produkter længere frem i køen, når der skulle vælges løsninger. Det er blandt andet sket med goder som business class-flyveture til Dubai, flere ture til Las Vegas og mere til.

Der er i alt 38 anklagepunkter, skriver Børsen.

Snart begynder danmarkshistoriens største sag om bestikkelse

Brancheforening klar til kamp efter ny Atea-strategi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også