ITWatch

Netcompany-aktie falder efter halvårsregnskab

Netcompanys aktiekurs falder med 15 procent efter offentliggørelse af regnskab med negative overraskelser.

Foto: PR

Investorernes forventninger til it-selskabet Netcompanys halvårsregnskab, der blev offentliggjort torsdag morgen, var åbenbart for store.

I hvert fald er aktiekursen raslet ned i løbet af dagen og ligger tirsdag eftermiddag 15 procent nede i forhold til dagen før.

Selv om selskabet fastholder sine forventninger til regnskabsåret som helhed, så er der tilsyneladende en frygt blandt investorerne for, at det ikke lykkes at indfri dem.

Det vurderer Per Fogh, der er aktieanalytiker hos Sydbank.

”Regnskabet overraskede negativt, nær det gælder vækst på kernemarkederne i Danmark og Norge og så på indtjeningen, der var væsentligt lavere end forventet.”

”Og så er der nogle usikkerhedspunkter i form af øget sygefravær, som har været højere end normalt,” siger han.

Per Fogh vil i den kommende tid holde øje med, i hvor høj grad det lykkes for Netcompany og dets datterselskab Intrasoft at vinde kontrakter på nye projekter.

”Vi skulle gerne se noget vækst i Holland, hvor man har været i slæbesporet på grund af den langvarige regeringsdannelse, der har sat digitaliseringsprojekter på standby.”

- Og så bliver det spændende, om vi kommer til at se kontrakter, hvor Intrasoft og Netcompany går sammen om at løse opgaverne til priser, der ligger højere, end Intrasoft normalt har opnået.

”Hvis det lykkes, er det positivt for fremtidsudsigterne,” siger Per Fogh.

Netcompany sluttede onsdag i plus med syv procent. Det skyldtes ikke så meget interne forhold, men lige så meget, at den amerikanske inflation var lavere end forventet.

Det mindsker presset for rentestigninger og er sød musik for aktier, hvor en stor del af den forventede vækst ligger flere år ude i fremtiden, fordi højere renter udhuler værdien af den fremtidige indtjening.

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs