ITWatch

Markedet straffer Netcompany efter regnskab langt under det ventede

Aktien måtte torsdag morgen tage et stort dyk efter skuffende tal på mange parametre.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Netcompany dykker 16,5 pct. til 349,40 kr. efter et skuffende regnskab for andet kvartal, hvor tallene er langt lavere end ventet.

Det vurderer Handelsbankens analytiker Daniel Djurberg ifølge Bloomberg News.

”Tallene for andet kvartal var langt under det ventede målt på organisk vækst, bruttomargin, driftsudgifter og justeret EBITDA-margin,” skriver han ifølge Bloomberg News.

Netcompany præsenterede i andet kvartal en organisk vækst på 7,3 pct., hvilket analytikeren pointerer, er langt under hans alt for optimistiske estimat på 18 pct.

It-selskabet har været ramt af indtjeningsmodvind i andet kvartal, hvor indtjeningsevnen målt på den justerede EBITDA-margin er dykket til 14,5 pct. fra 22,6 pct. i samme kvartal året forinden.

Det forklares blandt andet med en højere andel af sygdom i Danmark og Norge, der har presset marginen med 2,5 procentpoint.

”Svagheden i Danmark, Norge og Holland er bekymrende, da det højere sygdomsniveau også kan forekomme i andet kvartal, vurderer analytikeren,” der har den neutrale anbefaling ”hold” for aktien.

Netcompany fastholder forventningerne under forudsætning af om en normalisering af sygdomsniveauet i resten af året.

På trods af at prognosen netop er blevet fastholdt, så ser Handelsbankens analytiker højere risiko for, at prognosen vil blive nedjusteret i løbet af andet halvår.

Blandt de positive punkter i regnskabet fremhæver analytikeren en god udvikling i England og opkøbte Intrasoft.

Opkøb sender Netcompanys omsætning i vejret

Netcompany i stort kursfald

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs