ITWatch

Systematic skal levere nyt it-system til politiet

Nye EU-krav har skabt behov for et nyt it-system hos politiet, og opgaven er tilfaldet Systematic.

Foto: PR/Freelance

Systematic har indgået en aftale med Rigspolitiet om at udvikle et nyt informationssystem, der skal bruges til at udveksle informationer mellem politimyndigheder i Schengen-landene.

Parterne kender hinanden godt, da Systematic allerede leverer det eksisterende it-system ved navn Sirene2. Men nye EU-krav har skabt behov for et nyt system, og det aarhusianske it-selskab er blevet udvalgt til at levere det under navnet Sirene3 i løbet af 2021.

"Vores samarbejde med Rigspolitiet går mere end to årtier tilbage, og vi har derigennem fået godt kendskab til politiets arbejdsgange og behov, når det gælder it-systemer. Sirene3 skal sikre en hurtig, effektiv og korrekt sagsbehandling og informationsdeling mellem landenes forskellige systemer, og for os er det en stor tillidserklæring at få den opgave igen", udtaler Flemming Bent Thomsen, Group Senior Vice President i Digital Transformation hos Systemati, i en meddelelse.

Konkret skal løsningen give medarbejdere i politiet mulighed for at dele informationer og søge efter fotos, fingeraftryk og andre kriminaltekniske oplysninger i forbindelse med efterlyste eller uønskede personer og genstande.

It-systemet bliver baseret på Systematics produkt Synergy Case, der er en standardløsning til sagsbehandling. Kontrakten indebærer etablering, konfiguration, uddannelse, support og vedligeholdelse af løsningen i syv år med mulighed for forlængelse i op til fire år.

 

 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs