ITWatch

Netcompanys markedsværdi oversteg 10 mia. kr. på første dag på børsen

Der har været fuldt fart på for Netcompanys indtræden på fondsbørsen.

Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

Det helt nye medlem af fondsbørsen i København, Netcompany, fik en forrygende modtagelse på børsen - og ikke mindst af investorerne.

En aktie i selskabet blev udbudt i handlen torsdag morgen til 155 kr. - men efter endt handelsdag sluttede kursen i 201 kr. Det svarer til, at selskabets værdi er på 10,05 mia. kr., hvilket er 2,3 mia. kr. mere end torsdag morgen.

Interessen for aktierne fik kursen til at stige med 29,7 pct. over dagen - og de "gamle" ejere er stadig med om bord. Torsdag formiddag blev det via fondsbørsen meddelt, at kapitalfonden FSN Capital ejer 15,76 pct. af aktierne i selskabet, efter den har solgt over 8,8 mio. aktier og lånt 3 mio. aktier til Danske Bank, der fungerer som stabiliseringsagent.

Samtidig ejer AC NC Holding Aps, som er ejet af den administrerende direktør André Rogaczewski og driftsdirektør Claus Jørgensen, 10,19 pct. af aktierne i Netcompany. Det svarer til over 5,1 mio. af de aktier, der kan handles på fondsbørsen.

Netcompany står blandt andet bag den offentlige netportal borger.dk og Maersk Lines kundeportal. Og selskabet er blevet valgt til at udvikle afløseren for Skats skandaleramte inddrivelsessystem EFI.

Fest hos Netcompany efter børsdebut: "Det føles fantastisk"

Netcompany-boss: Vi følger planen med opkøbt britisk selskab

Simcorp bliver en del af C25: En anerkendelse til vores medarbejdere

Analytiker om Netcompany-notering: Succes med at sprede aktier på tilpas mange hænder 

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs