ITWatch

Analytiker om Netcompany-notering: Succes med at sprede aktier på tilpas mange hænder

Der tegner sig en bred ejerkreds af Netcompany efter dagens børsnotering, påpeger investeringsøkonom Per Hansen. "Der vil altid være kortsigtede investorer, som køber og hjemtager gevinsten, men de drukner nærmest i den massive købsinteresse," siger han.

Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet. | Foto: PR/Nordnet

Netcompanys første dag på børsen er ved middagstid en succes for selskabet. Aktien blev solgt til 155 kr. per styk forud for børsnoteringen, men ved middagstid handles aktien til 195 kr. Det er en stigning på over 25 pct.

Investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen vurderer, at en af de ting der er lykkedes, er noget, som Nets mislykkedes med totalt.

"Det er lykkedes, at sprede aktierne på så tilpas mange hænder og give de kortsigtede investorer så tilpas få aktier, at det befordrer en positiv udvikling. Der vil altid være kortsigtede investorer, som køber og hjemtager gevinsten, men de drukner nærmest i den massive købsinteresse," skriver Per Hansen i en kommentar.

Han tilføjer, at udfordringen med Nets især var, at der var mangel på efterspørgsel fra investorer, mens en betydelig del af efterspørgslen kom fra lykkeriddere.

Ifølge Per Hansen er det er godt tegn, at udenlandske mæglere køber Netcopmpany-aktien. Og ved middagstid er det udenlandske investorer, der står for 84 pct. af nettokøbene af Netcompany-aktien. Han vurderer, at Netcompany sætter et godt eksempel.

"Der er ikke én, men mange gode grunde til at være glad for dagens udvikling. Både for de bestående men også for de nye aktionærer. Og for Danmark. Netcompany viser, at det er muligt at vokse markant, fastholde en høj profitabilitet og skabe arbejdspladser. Bravo!," skriver Per Hansen.

Ved middagstid er markedsværdien steget til 9,75 mia. kr., hvor markedsværdien inden den første handel torsdag morgen var 7,75 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Netcompany-stifter: "Vi er en ambitiøs virksomhed med ambitiøse medarbejdere"

FAKTA: Her falder milliarderne fra Netcompanys notering

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs