ITWatch

Huawei vælger dansk partner i europæisk AI-projekt

Danske Datapult bliver første annoncerede partner i Huaweis projekt om at skabe et europæisk økosystem for kunstig intelligens.

Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix

Det kinesiske techselskab Huawei til bygge et AI-økosystem i Europa, og virksomhedens første partner i projektet er danske Jacob Knobel og han selskabet Datapult.

Det skriver Børsen.

Ifølge Huawei selsv er valget faldet på danskere, fordi han har evnen til at se nye muligheder at behandle data, men selskabet vil  gerne have så mange led af forsyningskæden som muligt med i økosystemt såsom universiteter og slutbrugere.

"Vi arbejder stort og bredt i Europa. Vi definerer Europa som vores andet hjemmemarked, og vi vil gerne give alle mulighed for at teste vores teknologi," siger han og fortsætter: "Vi siger ikke, at alle skal bruge vores udstyr. Men vi håber, at der vil være åbenhed for at prøve det af," siger Kenneth Frederiksen, vicedirektør for Norden og Baltikumi Huawei.

Forsker: "Kunstig intelligens er en stor del af svaret på det pressede sundhedsvæsen"

Kina slår USA og Europa på afgørende nye teknologier 

Mere fra ITWatch

Fintech-selskab opkøber lønsystem

Ageras Group, der tidligere har købt selskaber som Billy og Tellow, har endnu en gang opkøbt en virksomhed, der har fokus på it-løsninger til SMV'er.

Nokia Danmark holder kursen

Det går stille og roligt derudaf for Nokias danske afdeling, der i 2020 klarede sig stort set som i 2019, dog med en lille tilbagegang. Det viser selskabets nyligt aflagte regnskab.

Anja Monrad får ny topstilling i Dell

Fremover skal danske Anja Monrad stå i spidsen for Dells forretning i Vesteuropa. Hun kommer fra en stilling som direktør for Øst- og Centraleuropa i samme selskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs